#triptokyomurah

... kapan nih tanggal tripnya? .. pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

... kapan nih tanggal tripnya? .. pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

... kapan nih tanggal tripnya? .. pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

Promo spesial ! Limited seat . Hanya 12jt saja perorang udah bisa jalan2 dan menginap di Tokyo selama 6 malam dan menikmati indahnya bunga sakura . Sooo tunggu apa lagi?? Paket termasuk: - tiket PP jakarta-Tokyo dengan Garuda - hotel bintang 3 6 malam - sarapan Yukkk buruan daftar dan jalan2 bareng πŸ˜‰ #traveling   #cherryblossom   #sakura   #tokyo   #jalanjalanmurah   #privatetrip   #triptokyomurah  

⁣ ⁣ Menu super gampang!⁣ Semua bahan ada di minimart di Jepang. ⁣ Daging berkualitas, saus ready to eat, onigiri (klo g bisa makan tanpa nasi) ⁣ Biasanya Air Bnb menyediakan bumbu dasar, garam merica dan gula. ⁣ ⁣⁣ ⁣Lihat kualitas bahan di Jepang, bikin selalu pingin nyoba masak tiap hari.⁣ ⁣ #beefbowl   #beefyakiniku   #masakmasak   #japanesefood   #masakapahariini   #chefkendietjourney   #healthymeal   #healthyrecipe   #ricebowl   #tripjepangmurah   #simplerecipes   #resepmasakan   #berbagiresep   #chefken   #masterchefindonesia   #triptokyomurah   #japan   #backpackerjepang   #tipstraveling   #tipstravel   #tripjepang   #tipstravelingmurah   #jepang   #travel   #travelling   #foodietravel   #jepang   #jalanjalanjepang   #liburanJepangmurah   #liburanhemat   #KenRosieJapan  

I see a lot of people posing in front of the bamboo stalks. But hardly one ever looks up to their crowns. Shadowed by the sunlight they look almighty and peaceful. What do you think they look like? #japan   #arashiyama   #kyoto   #loves   #photo   #nippon   #kimonoforest   #insta   #of   #japon   #tripjapan   #privatetourjapan   #jalanjalanjepun   #tourkejepangmurah   #tripjepun   #tripjapanmurah   #belajarbahasajepun   #tourguidejapan   #jepun   #learnjapanese   #bahasajepun   #jalanjepun   #triposakamurah   #nihongo   #forestkimono   #tripjepunmurah   #triptokyomurah   #pakejjepun   #pakejjapan   #bhfyp  

Around the Arashijama area there are many small temples. This one is located in the middle of the bamboo forest. You can pray and make a wish there for a small fee. We wished for health for our family before we went further through the grove. #japan   #arashiyama   #kyoto   #loves   #photo   #nippon   #kimonoforest   #insta   #of   #japon   #tripjapan   #privatetourjapan   #jalanjalanjepun   #tourkejepangmurah   #tripjepun   #tripjapanmurah   #belajarbahasajepun   #tourguidejapan   #jepun   #learnjapanese   #bahasajepun   #jalanjepun   #triposakamurah   #nihongo   #forestkimono   #triptokyomurah   #pakejjepun   #pakejjapan   #bhfyp  

We got up early in the morning to travel to Arashijama. I read online that it could be crowded. And I would definitely recommend going as early as you can. We were rewarded with a nearly empty bamboo forest. #japan   #arashiyama   #kyoto   #loves   #photo   #nippon   #kimonoforest   #insta   #of   #japon   #tripjapan   #privatetourjapan   #jalanjalanjepun   #tourkejepangmurah   #tripjepun   #tripjapanmurah   #belajarbahasajepun   #tourguidejapan   #jepun   #learnjapanese   #bahasajepun   #jalanjepun   #triposakamurah   #nihongo   #forestkimono   #triptokyomurah   #pakejjepun   #pakejjapan   #bhfyp  

Bila sampai ke snow resort, nampak prg main ski dan snowboard kan? mcm best kan? . Ya, mmg best tapi risiko nye sgt tinggi . Basically, kita takkan suggest utk uols cuba, terlampau bahaya Tapi, . sy sendiri teringin buat trip main ski/snowboard utk mereka yg sanggup amek risiko. Stay kat snow resort utk 2hari, utk kita ajar sampai pandai dlm masa 48jam. mcm best kan? . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmoreworkless  

.. Hallo Sobat EhTrip! .. Kali ini EhTrip tidak hanya memberikan sajian trip ke gunung aja sob. Dengan dikelola oleh tim-tim yang memiliki segudang pengalaman dan professional pastinya, EhTrip akan melebarkan sayap ke trip-trip luar negeri! Negara yg akan kita kunjungi tahun ini adalah Jepang! Penasaran atau kaget? Makanya, pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

.. Hallo Sobat EhTrip! .. Kali ini EhTrip tidak hanya memberikan sajian trip ke gunung aja sob. Dengan dikelola oleh tim-tim yang memiliki segudang pengalaman dan professional pastinya, EhTrip akan melebarkan sayap ke trip-trip luar negeri! Negara yg akan kita kunjungi tahun ini adalah Jepang! Penasaran atau kaget? Makanya, pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

.. Hallo Sobat EhTrip! .. Kali ini EhTrip tidak hanya memberikan sajian trip ke gunung aja sob. Dengan dikelola oleh tim-tim yang memiliki segudang pengalaman dan professional pastinya, EhTrip akan melebarkan sayap ke trip-trip luar negeri! Negara yg akan kita kunjungi tahun ini adalah Jepang! Penasaran atau kaget? Makanya, pantengin terus IG EhTrip yaa πŸ˜‡ Contact Person : +6285885150052 (Kang aris) .. ____________________________ Kunjungi dan FOLLOW IG : @ehtrip .. "Determine Your Moment" #trip   #opentripjepang   #JapanTour   #TripJapan   #opentriptokyo   #traveling   #tokyotour   #tripjepangmurah   #triptokyomurah   #triptokyo   #opentripjapan   #japanmurah   #backpackerjepang   #backpackertokyo   #opentour   #moment   #indonesia   #tokyotrip   #opentourtokyo   #liburan   #anakgunung   #pendaki   #backpackerindonesia   #gunungindonesia   #japantrip  

Harini kan, Selesai lah sy hantar trip akhir Jan2020 ke Narita airport naik Nissan Serena . Odw ke parking sy nampak beberapa Malaysian dgn beg2 besar melepek depan toilet Selamba sy tegur sikit, dan offer hantar ke Tokyo city FREE je tu Selamba je de rejek Offer FREE tu, baik betul πŸ˜” . Trip airport transfer Narita Airport - Tokyo city, sehala lebih kurang RM1000 tau Muke kite ni muke scammer gamak nye . Hg tunggu laa, 2 minggu lagi aku apply program reality pencetus umah 2020 Barulah sorang2 terhegeh-hegeh nak bergambar pulak dgn PU Kery πŸ˜‚πŸ˜‚ . Releks, PU Kery akan remain bersangka baik, dan berbuat baik. Sesungguhnya nama sy Khairi, dan maksudnya dlm bahasa arab β€œkebaikanku” 🀭🀭 . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmoreoften  

Abg ni minat sgt monster harley davidson, dia request je Kerja kita tunaikan hasrat, dan memudahkan perjalanan je . Paling penting tak stress enjoy trip dan puas hati kan . sy pun ingt nak amek Harley laa sebijik, kita ride g Narathiwat nak? 🀭🀭

GIVEAWAY CONTEST DATANG LAGI! . Macam biasa ye, selesai trip kami akan buat giveaway contest dan korang berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah/souvenir menarik dari @world.escapade πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» . Giveaway contest ini terbuka kepada semua peringkat umur dengan syarat korang ikut step bawah ni πŸ‘‡πŸ» . 1. Pastikan IG korang tidak private. 2. Follow IG @world.escapade. 3. Tag minimum 5 rakan anda pada posting kami di IG. 4. Repost posting kami di account IG anda. 5. Wajib tag kami pada posting anda. Kegagalan anda berbuat demikian boleh menjejaskan peluang anda untuk memenangi TOKYO STARBUCKS MUG. . Senang bukan? Cepat guys! Pemenang akan dipilih berdasarkan . LIKE YANG PALING BANYAK! 😎😎 . Ayuh! Rebut peluang keemasan ni. Contest bermula dari hari ini (27 Januari 2020) dan berakhir pada jam 11.59pm tarikh 3 Feb 2020. . GOOD LUCK! πŸ‘πŸ»πŸ€ . #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   #triptokyomurah  

Semalam kami sampai ke area ni kabus dan awan sampai ke kaki gunung fuji So sy throwback jela gambar lame ni πŸ˜”πŸ˜” . sebenarnya sy teringin nak buat trip daki m.fuji ni Open for hiking start July to Sept je Start Oct dah tutup, sbb track dan sejuk gila dan turun salji lagi bahaya . Walaubagaimanapun saya harap awak tak tutup hati awk utk saya daki 🀭🀭🀭 . . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmore  

Gion street mmg banyak lorong2 sempit yg cantik utk bergambar. Kalo betul suka bergambar, mau habis satu hari kt sini. . Lebih cool kalo sanggup rental kimono kat sini, fuhhh marvelous delicious gambar. . tapi price rental mahal sikit je lah. Tapi, sy boleh rekemen kat mana nk rental cheap2 awak nk tau rental kimono mane yg murah? . Ok rental kimono di hari wedding kite sbb ai yg bayar.... πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Ok tak? kali mesti sampai nye clap la sikit πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah  

Tengah winter ni, mmg Jepun sukakan ilumination. Kat Osaka aquarium ni pun cantik laa . . Oklah kasi teka teki awak tau beza Osaka Aquarium dgn Aquaria KL? . . Tak tau kan? k lah Osaka Aquarium ada paus besar nk tengok, Aquaria ada awak teman saya tengok ikan... . . Ok x? mcm xsampai kan πŸ˜‚πŸ˜‚

Jangan korang ingat Aussie je ade epal picking tau Japan pun ade, segala jenis buah pun boleh fruit picking Lain musim, lain buah nye tau . ini lah sbb nya kami expert, bukan travel biasa-biasa . awak minat travel biasa-biasa atau luar biasa? . . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmore  

NEW YEAR GIVEAWAY CONTEST! . Hi guys! Masih belum terlambat untuk kami ucapkan selamat tahun baru 2020! 🀩 Tahun baru, mestilah azam pun baru kan? Mungkin salah satunya korang nak travel banyak negara lagi pada tahun 2020 hehe..and of course you should choose @world.escapade untuk melancong. . Sebagai pembuka tahun 2020, kami nak buat giveaway contest untuk korang. Hadiahnya taraaaa! UNIQLO GIFT CARD RM100! Wow 🀩 KEBABOM‼️ . Giveaway contest terbuka kepada semua peringkat umur dengan syarat korang ikut step bawah ni πŸ‘‡πŸ» . 1. Pastikan IG dan FB korang tidak private. 2. Follow IG @world.escapade dan like page FB world escapade (kedua-dua sekali). 3. Tag minimum 6 rakan anda pada posting kami di IG dan FB (kedua-dua sekali). 4. Repost posting kami di account IG dan FB anda dengan caption bermula β€œKorang wajib travel dengan World Escapade sebab...(sambungan ayat anda sendiri)” 5. Wajib tag kami pada posting anda. Kegagalan anda berbuat demikian boleh menjejaskan peluang anda untuk memenangi UNIQLO GIFT CARD. . Senang bukan? Cepat guys! Pemenang akan dipilih berdasarkan: 1. The best caption pada posting REPOST anda. 2. Like paling banyak pada posting REPOST anda di IG dan FB . Ayuh! Rebut peluang keemasan ni. Contest bermula dari hari ini (4 Januari 2020) dan berakhir pada jam 11.59pm tarikh 11 Januari 2020. . GOOD LUCK! πŸ‘πŸ»πŸ€ #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   triptokyomurah Korang wajib travel dengan @world.escapade sebab travel agent @world.escapade adalah yang sangat trusted ! Dan akan offer korang service yang tiptop. Kalau tengok posting mereka pon dah tak sabar nak pergi travel. Mereka confirm akan bawak korang tempat yang best best. Sebab mereka adalah experienced agency! So ape lagi jom follow and usha packages mereka dekat @worldescapade. Boleh ajak partner,family and friends travel sesame😍😍😍. Tagging my best friends sister to join and support this @fana_ichigo @faraisyhfzal @zarifahzulkifly @farhana_ibrahim @_hazirahhalim @meeranazman @ammar_ishak @sitizuliana_zulkifly @zafira_zulkifly @mftry

repost @world.escapade ・・・ NEW YEAR GIVEAWAY CONTEST! . Hi guys! Masih belum terlambat untuk kami ucapkan selamat tahun baru 2020! 🀩 Tahun baru, mestilah azam pun baru kan? Mungkin salah satunya korang nak travel banyak negara lagi pada tahun 2020 hehe..and of course you should choose @world.escapade untuk melancong. . Sebagai pembuka tahun 2020, kami nak buat giveaway contest untuk korang. Hadiahnya taraaaa! UNIQLO GIFT CARD RM100! Wow 🀩 KEBABOM‼️ . Giveaway contest terbuka kepada semua peringkat umur dengan syarat korang ikut step bawah ni πŸ‘‡πŸ» . 1. Pastikan IG dan FB korang tidak private. 2. Follow IG @world.escapade dan like page FB world escapade (kedua-dua sekali). 3. Tag minimum 6 rakan anda pada posting kami di IG dan FB (kedua-dua sekali). 4. Repost posting kami di account IG dan FB anda dengan caption bermula β€œKorang wajib travel dengan World Escapade sebab...(sambungan ayat anda sendiri)” 5. Wajib tag kami pada posting anda. Kegagalan anda berbuat demikian boleh menjejaskan peluang anda untuk memenangi UNIQLO GIFT CARD. . Senang bukan? Cepat guys! Pemenang akan dipilih berdasarkan: 1. The best caption pada posting REPOST anda. 2. Like paling banyak pada posting REPOST anda di IG dan FB. . Ayuh! Rebut peluang keemasan ni. Contest bermula dari hari ini (4 Januari 2020) dan berakhir pada jam 11.59pm tarikh 11 Januari 2020. . GOOD LUCK! πŸ‘πŸ»πŸ€ . #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   #triptokyomurah  

[TOLONG LIKE POST INI AWAKπŸ₯° TERIMA KASIH SANGAT ✨✨❀️] . FB: Farith Luqman Ibrahim . Korang wajib travel dengan World Escapade sebab mereka menyediakan panduan menjelajah ke luar negara dengan servis berkelas 10 bintang. Lebih-lebih lagi layanan yang diberikan amat baik sekali dengan sikap mereka yang peramah dan berbudi bahasa amat disenangi oleh mereka yang menggunakan servis daripada World Escapade ini. Tambahan pula, ramai pengguna yang amat berpuas hati dan recommend servis mereka kepada ahli keluarga, sahabat handai dan bakal pengguna yang lain. Yang paling penting mereka amat menitik beratkan pemilihan makanan yang halal dan membimbing pengguna ke restoran-restoran yang dijamin halal dan suci. Anda mesti terkejut sebab pakej dan harga yang ditawarkan amat mampu milik dan berbaloi kepada orang ramai yang mahu pergi bercuti dan menjelajah. Anda jimat, hati tenang, pergi dengan senyuman serta pulang dengan selamat. . #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   #triptokyomurah   #voteformelikethispost  

repost @world.escapade ・・・ NEW YEAR GIVEAWAY CONTEST! . Hi guys! Masih belum terlambat untuk kami ucapkan selamat tahun baru 2020! 🀩 Tahun baru, mestilah azam pun baru kan? Mungkin salah satunya korang nak travel banyak negara lagi pada tahun 2020 hehe..and of course you should choose @world.escapade untuk melancong. . Sebagai pembuka tahun 2020, kami nak buat giveaway contest untuk korang. Hadiahnya taraaaa! UNIQLO GIFT CARD RM100! Wow 🀩 KEBABOM‼️ . Giveaway contest terbuka kepada semua peringkat umur dengan syarat korang ikut step bawah ni πŸ‘‡πŸ» . 1. Pastikan IG dan FB korang tidak private. 2. Follow IG @world.escapade dan like page FB world escapade (kedua-dua sekali). 3. Tag minimum 6 rakan anda pada posting kami di IG dan FB (kedua-dua sekali). 4. Repost posting kami di account IG dan FB anda dengan caption bermula β€œKorang wajib travel dengan World Escapade sebab...(sambungan ayat anda sendiri)” 5. Wajib tag kami pada posting anda. Kegagalan anda berbuat demikian boleh menjejaskan peluang anda untuk memenangi UNIQLO GIFT CARD. . Senang bukan? Cepat guys! Pemenang akan dipilih berdasarkan: 1. The best caption pada posting REPOST anda. 2. Like paling banyak pada posting REPOST anda di IG dan FB. . Ayuh! Rebut peluang keemasan ni. Contest bermula dari hari ini (4 Januari 2020) dan berakhir pada jam 11.59pm tarikh 11 Januari 2020. . GOOD LUCK! πŸ‘πŸ»πŸ€ . #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   #triptokyomurah  

NEW YEAR GIVEAWAY CONTEST! . Hi guys! Masih belum terlambat untuk kami ucapkan selamat tahun baru 2020! 🀩 Tahun baru, mestilah azam pun baru kan? Mungkin salah satunya korang nak travel banyak negara lagi pada tahun 2020 hehe..and of course you should choose @world.escapade untuk melancong. . Sebagai pembuka tahun 2020, kami nak buat giveaway contest untuk korang. Hadiahnya taraaaa! UNIQLO GIFT CARD RM100! Wow 🀩 KEBABOM‼️ . Giveaway contest terbuka kepada semua peringkat umur dengan syarat korang ikut step bawah ni πŸ‘‡πŸ» . 1. Pastikan IG dan FB korang tidak private. 2. Follow IG @world.escapade dan like page FB world escapade (kedua-dua sekali). 3. Tag minimum 6 rakan anda pada posting kami di IG dan FB (kedua-dua sekali). 4. Repost posting kami di account IG dan FB anda dengan caption bermula β€œKorang wajib travel dengan World Escapade sebab...(sambungan ayat anda sendiri)” 5. Wajib tag kami pada posting anda. Kegagalan anda berbuat demikian boleh menjejaskan peluang anda untuk memenangi UNIQLO GIFT CARD. . Senang bukan? Cepat guys! Pemenang akan dipilih berdasarkan: 1. The best caption pada posting REPOST anda. 2. Like paling banyak pada posting REPOST anda di IG dan FB. . Ayuh! Rebut peluang keemasan ni. Contest bermula dari hari ini (4 Januari 2020) dan berakhir pada jam 11.59pm tarikh 11 Januari 2020. . GOOD LUCK! πŸ‘πŸ»πŸ€ . #pakejjepunmurah   #pakejkoreamurah   #pakejtravelmuslim   #tripjenjalanmurah   #jalanjalantokyo   #tripseoulmurah   #triptokyomurah  

Meja yg ada toto/blanket tu namanya β€œKotatsu” 炬燡 . bawah meja dan dalam toto tu ada heater, Hanya Japanese je pakai benda ni turun temurun masa musim sejuk. . Korang boleh experience kotatsu ni di homestay jika ada atau kat sini @saiko_iyashinosato_nenba . Memang Nampak mcm semak, tp kalo tengah sejuk lepak kt kotatsu ni, komfem malas nk keluar. #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmore  

Sape tahu ni kat mana, abang bawak korang ikut trip tokyo free satu pax 🀩🀣 . #jk   #tripmurahjepun   #tripjepunmurah   #triptokyomurah  

Pemandangan yg sangat cantik ni ada di Gala Yuzawa . Mcm dalam gambar snow tahun ni lambat lah, bnyk snowpark xbukak lagi termasuk gala yuzawa . bertabahlah mereka yg sampai kesini pada waktu ni ok 😭😭

Assalamu'alaikum Sobat TravellerπŸ’•πŸ‘£ . Liburan nanti mau kemana nih?? . Bagi yang belum kebagian seat liburan ke Tokyo saat winter 2019 ini, TENANG ! Anda masih bisa daftar dong πŸ˜‰πŸ˜˜ . Info lengkap bisa DM atau via WA : πŸ‘‡ 1. 081212488795 (Fitri) 2. 081314007627 (Lisa) 3. 088289346894 (Reni) 🌻🌻🌻🌻🌻 . #wisata   #wisatahalaldunia   #wisatahalaljepang   #tokyotrip   #triptokyomurah   #asakusatemple   #tripjepangmurah   #tripjepanghemat   #jepang   #tokyo   #halalfoods   #travelhalal   #halaltraveller   #tourhalal   #japanhalalfood   #japanhalaltour   #halalkanliburanmu   #tripjepangwinter   #paketjepangwinter   #jepangwinter   #liburankuy   #travelgram   #traveltheworld   #umrohstc   #travelumroh   #travelumrohdepok  

Assalammu'alaikum sobat travelerπŸ’žπŸ‘£ . Apa kabar nih?? Semoga sehat dan selalu dalam lindungan Allah... Aminn πŸ˜‡πŸ˜‡ . Musim liburan bentar lagi tiba yah..πŸ˜‰ Yang belum punya rencana liburan, kita ada rencana nih mau liburanπŸ˜‰πŸ‘Œ ⛩️Asakusa Kanon Temple⛩️ . Asakusa Kannon Temple terletak di Asakusa. Asakusa Temple Ini adalah salah satu kuil di Tokyo yang paling populer dan termasuk kedalam kuil tertua di Tokyo. . Yang uniknya disini adalah ketika kita masuk melalui Kaminarimon atau Guntur Gate. Disini kita akan melewati deretan toko yang dapat memuaskan hasrat belanja kita.. WoowπŸ˜±πŸ˜‹ . Nama jalan yang menyediakan berbagai oleh2 khas Jepang ini biasa disebut Nakamise Shopping Street. Selain souvenir khas Jepang seperti Yukata, berbagai makanan ringan lokal yang tradisional dari daerah Asakusa pun dijual di sepanjang jalan Nakamise ini. . Hmm . Ayo siapa yang mau ikut mimin kesana??πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»β€β™‚πŸ˜ . Kita ada trip ke Tokyo nih di Bulan Februari.. Harganya?? Masih terjangkau lah untuk kalian yang mau liburan bareng keluarga atau sahabat.. Yess🌈🌟 . Untuk info lengkapnya bisa DM atau Japri ke WA yuk!! πŸ‘‡ 1. 081212488795 (Fitry) 2. 088289346894 (Reni) 🌻🌻🌻🌻🌻 #wisata   #wisatahalaldunia   #wisatahalaljepang   #tokyotrip   #triptokyomurah   #asakusatemple   #tripjepangmurah   #tripjepanghemat   #jepang   #tokyo   #halalfoods   #travelhalal   #halaltraveller   #tourhalal   #japanhalalfood   #halalkanliburanmu   #tripjepangwinter   #paketjepangwinter   #jepangwinter   #liburankuy   #travelgram   #traveltheworld   #travelcommunity   #paketwisatajepang   #jepang2020  

6D4N TOKYO + MT FUJI 01-06 JULY 2020 Deposit : RM700 PER HEAD . . Package Includes: πŸ›« Round Trip Flight Fare 🍱 Inflight Meal 🏠 04 Nights Hostel πŸš‰ Airport Transfer πŸš‡ Public Transportation πŸ—» Full Day Mt Fuji Tour πŸ•΅πŸ»β€β™€οΈ Tour Guide . . Package Excludes: ❌ Baggage Allowance ❌ Daily Meal ❌ Personal Expense . . #pakejtokyo   #jomketokyo   #pakejmurahtokyo   #triptokyomurah   #jomtokyo   #tourguidetokyo  

Sebuah bandar yang menjadi kebanggaan rakyat Jepun. Semestinya ibu negara mereka, Tokyo. Di sini terdapat pelbagai bangunan pencakar langit yang menempatkan tempat membeli belah dan menjadi syurga bagi kaki shopping. Kalau korang minat dengan pemandangan malam yang berwarna warni, atau hirup pikuk kota, jangan lepaskan peluang ke Tokyo. Korang akan merasai pengalaman yang berbeza bila ke Tokyo. Bila nampak gambar Penguin yang dikenali sebagai DonQi, pastikan wallet korang berisi ye. Sebab banyak barang murah di sini πŸ˜…. . πŸ“·: Japan.vacations #mattafair   #mattafair2019   #cuticuti   #pakejcutimurah   #pakejhalal   #percutianhalal   #pakejmuslim   #travelmurah   #travelmuslimmurah   #triptokyo   #tokyotrip   #tokyo   #tripketokyo   #triptokyomurah   #pakejtokyo   #pakejtokyobajet   #tripbajet   #tripmurah   #tripshopping   #santai   #jomketokyo   #instatravel  

Sha mmg jarang share gambar sendiri kat laman ig @alpha.trip.travelock tapi yg ni wajib. Hahaha. Walaupun ehhh subjek dia cam besar je disitu, tapi sha nak bagitahu next year kita ada projek Winter Tokyo 1.0 πŸ—» Kalau korang nak ada gambar terpahat dengan Mt Fuji ni, jom ikut Sha. Sha nak 8-10 orang sahaja. Yg willing untuk travel style penat sikit tapi experience yg korang takkan lupakan. . . Detail trip kejap lagi Sha update kat IG STORY! Khas untuk yg boleh travel in a group. Yg tak fussy! Tak demand! Dan friendly πŸ™ŒπŸ» Hahaha. Nampak tak sha demand orang yg mcm mana? Because kalau korang travel in a group, tak best kalau buat hal sendiri. Nanti korang rasa tak best dan Sha pun tak suka wujud perasaan tak best untuk guide. Sha nak semua enjoy πŸ’πŸ»β€β™€οΈ So guys, apalagi. Cepat-cepat whatsapp Sha bila Sha dah update trip Winter Experience Mt Fuji 1.0 πŸ—» #triptokyo   #triptokyomtfuji   #jomketokyo   #jomkemountfuji   #triptokyomurah   #tourguidetokyo  

amecam? Ada berani mai ka? . Lelaki pun kena amek peluang bergaya dgn pakaian jepun ni. Jadi laa buat seronok πŸ˜‚πŸ˜‚ . . [Osaka museum of housing and living]

Antara tempat yang wajib lawat kalau ke Tokyo - Asakusa . Kalau nak beli omiyage @ souvenir murah2 korang beli je dekat sini. Kena pandai survey la kedai mana yg murah yaπŸ₯°πŸ₯°πŸ₯° . Mcm2 ada tshirt, keychain, magnet . #traveljepun   #japangravel   #tripjapan   #tripjepunmurah   #forestkimono   #kimonoforest   #arashiyama   #japan   #nihongo   #jepun   #jalanjepun   #nihongo   #bahasajepun   #learnjapanese   #belajarbahasajepun   #jalanjalanjepun   #jalanjepun   #tripjepun   #tripjepunmurah   #tripjapanmurah   #privatetourjapan   #tourguidejapan   #tourkejepangmurah   #triptokyomurah   #triposakamurah   #pakejjapan   #pakejjepun   #pakejtokyo   #pakejosaka   #pakejosakamurah   #pakejjepunmurah   #pakejtokyomurah   #travelmore  

Asal boleh nk comel aje jepun ni 😌😌😌 .

TOKYO-FUJI TRIP 6H4M RM1,500/PAX (NP: RM1,599) BOOKING BEFORE 31 NOV 2019 - SAVE RM99!! . . Pakej GROUND SAHAJA. Open date untuk customer pilih. Tiket flight boleh BELI DI WEBSITE. TEMPAT MENARIK: πŸ”ΈοΈMt Fuji πŸ”ΈοΈTokyo Tower πŸ”ΈοΈUeno Park πŸ”ΈοΈAkihabara πŸ”ΈοΈShibuya Crossing PAKEJ TERMASUK: βœ” Private airport transfer (Kereta sewa) βœ” Tour guide βœ” Accomodation βœ” Transportation di Tokyo βœ” Entrance fees Deposit hanya RM200 sahaja. Trip dijamin selesa dan tak rushing + santai. Sesuai untuk family trip dan yang tak suka berjalan2 dengan ramai orang. Jumlah peserta untuk setiap trip adalah 6-10 orang sahaja. YANG PALING PENTING, TRIP SANGAT FLEXIBLE !! . #mattafair   #mattafair2019   #cuticuti   #pakejcutimurah   #pakejhalal   #percutianhalal   #pakejmuslim   #travelmurah   #travelmuslimmurah   #triptokyo   #tokyotrip   #tokyo   #tripketokyo   #triptokyomurah   #pakejtokyo   #pakejtokyobajet   #tripbajet   #tripmurah   #tripshopping   #santai   #jomketokyo  

Santekk betul mcm kat oversea katenye πŸ˜‚πŸ˜‚ . Sebenarnye, Tuhan dah buat dunia ni cantik, kat negara kita pun banyak je tempat cantik Tapi kekadang kita xperasan sgt kan sbb hari2 dh tgk kot . Sebab tu kena travel sikit, Buat kita ingat balik Tuhan Maha Kuasa yg jadikan dunia ni cantik kat mana pun. Mudah mudahan kita jadi hamba yg bersyukur pada Nya. . Oke lah undi sy nnt Pencetus Umah musim 2020 PU Khairi 😬

JAPANESE COINS! . Kebanyakan org kita dtg Jepun, ada masalah dengan penggunaan syiling jepun. Kesudahannya poket penuh syiling, dah macam tabung! . Dalam gambar adalah semua syiling jepun. Lihat betul-betul, semua syiling ada nombor kecuali satu syiling tak ada nombor. Ya, yg color bronze berlubang tengah tu adalah 5 yen, ditulis dlm no jepun, δΊ” . Sbb negara kita tak biasa pakai syiling, kita kekok sikit, Sy ajar lah . Setiap kali buat pembayaran, cashier akan sebut harga dlm bhs jepun, sah2 lah awak xfaham kan. Releks tgk nombor yg tertera di mesen kira-kira jelah . Contoh 1,531yen Jadi nye 3nombor terakhir boleh laa pakai syiling, habis2 1nombor terakhir je pkai syiling 😌😌 . Mudah je kan? . Kalo rase mudah, SHARE post ni. Kalo rase susah, ajak sy teman bayar je, sy tolong kirakan syiling awak ☺️